Club

Reetse spurters

We zijn een fietsclub gevestigd in Reet, maar waarbij ook wielertoeristen uit heel wat andere, omliggende gemeentes uit de Rupelstreek zijn aangesloten. 

De club telt ongeveer 100 meefietsende leden. Dat het huidige wielertoerisme ook bij de dames populair aan het worden is merken we ook aan het stijgend aantal vrouwelijke leden.

We hebben niet de ambitie om de grootste of snelste club in de streek te zijn maar wel om een club te zijn waarin alle leden zich thuis voelen en er een aanbod is voor ieder zijn niveau.

We fietsen niet alleen samen, we drinken achteraf gezellig ook iets samen.  Daarnaast zetten we samen onze schouders onder diverse club-organisaties en is de club ook een bron aan informatie als je een vraag hebt over fiets gerief, materiaal, kledij, routes, trainingsschema’s, …

Club nieuws

Het laatste nieuws over de club, het ritprogramma, uitstappen, kledij, etc..

Clubhistorie

De Reetse Spurters is een club met een rijke geschiedenis. Duik hier mee met ons in het verleden .

Clubreglement

Om samen veilig de baan op te kunnen, met respect voor iedereen, houden we ons aan een afspraken.

Onze groepen

Wij hebben 3 groepen die gelijktijdig vertrekken voor eenzelfde route. Groep 3 splitst snel na het vertrek. Groep 1 en 2 rijden ongeveer een uur samen waarna ze splitsen  zodat er afzonderlijke groepen ontstaan die verder rijden op hun tempo.

In de drie groepen zijn zowel sportieve dames als heren welkom.

1

Laat ons die de snelle groep noemen. Zij rijden de rit met een EXTRA lus. Zij durven gemiddelden halen van +/- 35 km/uur.

  • Rijsnelheid: vrij (na de splitsing)
  • Afstand tussen de 70 – 130km
  • Samen uit, samen thuis

2

Rijden de geplande rit integraal en zijn diegene die de eerste groep niet kunnen of willen volgen maar toch nog stevig willen fietsen aan een strak tempo.

  • Rijsnelheid +/- 32km/h.
  • Afstand tussen de 70 – 130km
  • Samen uit, samen thuis

3

Zijn de sportief recreatieve fietsers en rijden een verkorte versie van de geprogrammeerde rit. Ze bepalen zelf hun tempo onder leiding van de gids.

  • Rijsnelheid +/- 29km/h.
  • Afstand tussen de 70 – 120km
  • Samen uit, samen thuis

Gevarieerd rittenschema

We rijden elke zondag en feestdag een clubrit. De ritten en routes variëren in afstand. Richting de zomer toe neemt de afstand toe en vertrekken we iets vroeger zodat we wel telkens rond 12u terug zijn in Reet.

Er wordt afwisselend vlak gereden richting Kempen, Averbode, het Waasland of de Brusselse rand om eens een heuveltje mee te pikken.

Elke rit voldoet aan een aantal ‘check-points’ zoals veiligheid en wordt vooraf verkend door de gids. Zo vermijden we verrassingen op zondag wanneer de route met de groep gereden wordt.  

Fietsvakanties & daguitstappen

We organiseren elk jaar een aantal daguitstappen voor leden van de club. Traditioneel is er een uitstap naar Geraardsbergen en Hoegaarden. Op deze dagen is er een volgwagen beschikbaar om ons lunchpakket en reservemateriaal te vervoeren. Na de rit kan er nagepraat worden bij een drankje in het clubhuis.

Indien er vrijwilligers een fietsvakantie willen organiseren en er voldoende interesse is van leden kunnen fietsvakanties in clubverband doorgaan. De afgelopen jaren werd er afgereisd naar Mallorca, Spaanse Pyreneeën en de Vogezen. 

Lid worden

Alleen fietsen is leuk, samen fietsen is nog veel leuker!

Fiets mee met de Reetse Spurters in een vriendschappelijke sfeer en met de wetenschap dat er voor je gezorgd wordt bij (technische) moeilijkheden.

Je kan steeds een aantal keer komen proberen alvorens je in te schrijven. Zien we je volgende zondag?