Hoegaarden / Groep 3

Vandaag 12 september staat de dagrit Hoegaarden op het programma.
De weersvoorspellingen zijn uitstekend: beetje zon en weinig wind, wat willen we nog meer?

Op het Brooikensplein, waar mensen naarstig aan het opbouwen zijn voor de jaarlijkse boerenmarkt, verzamelen uiteindelijk 24 (vierentwintig) Reetse Spurters.
5 daarvan geven te kennen om ergens onderweg vervroegd terug te keren.
Ook de volgwagen van garage autopartners staat te blinken met onze RS banner mooi opgehangen op de achterzijde. Julien, onze voorzitter, is volger van dienst.
Bij vertrek brute pech voor Ludo, lek achteraan. Erik VDA is er als de pinken bij om andere binnenband te steken en met behulp van de drukpomp van Koen P. kunnen we toch even over 9 op pad.

Er wordt in één groep gereden tot voorbij Hofstade waar we splitsen.
Vanaf dat moment zullen Dirk VD en Erik VDA (bijna) niet meer van kop komen. Ze onderhouden een strak maar aangenaam tempo.
Bij de splitsing in Kampenhout zien we Griet terugkeren, nu ze de weg nog kent.😂

Stilaan komen de hellingen in zicht maar na een “versnelling” wordt tijdig gewacht. De Mich ziet zelfs nog kans om even te plassen en tegen 45 km/uur de groep terug te vervoegen. Algemene plasstop in Everberg. Met Leefdaal in zicht keren ook Frans B., Raf L. en Mich hun kar.
Onze gids, Vik leidt ons zeer gericht naar het Boerenhof, tot we in Meldert worden gebeld: Jurgen heeft wielbreuk en de volgwagen wordt naar de plaats van het onheil gezonden.

Dus arriveren we in het Boerenhof en wachten op de volgwagen met ons boterhammen. Na een 10-tal minuten is de groep kompleet en kan de innerlijke mens versterkt worden. Tim V heeft dat heel goed verstaan en maakt een energierijke maaltijd klaar: pistolekes met banaan, overgoten met flesje honing. Die gaat straks vlammen.

Na pauze van een uurtje kunnen we terug op weg en onze wegkapiteins blijven het tempo hoog houden. Onderweg zien we enkele keren G2 passeren maar uiteindelijk komen wij als eerst in Reet toe na een FANTASTISCHE RIT.
Enkele pinten (of iets dergelijk) smaken in het Gildenhuis samen met de aangeboden snacks.

Dank aan Lieve en Peter.
Dank aan de aanwezigen, jammer voor de afwezigen.
De Ludo


🏁  135,5km
💨 28,3 km/h
⛰️ 697hm