verslag Tielen – 20mei2018 – 1e groep

Tielen – Groep 1 – 20 mei 2018

Schitterend weer vandaag. Bij de start een beetje aan de frisse kant, maar in de Kempen wordt het altijd wat warmer. We blijven samen met groep 2 tot voorbij Viersel. Na de plasstop in de Berkenlaan – we gaan het vandaag nog over bomen hebben – vertrekken we richting Herentals. Vele lange rechte stukken zorgen ervoor dat we goed kunnen ronddraaien wat we aanvankelijk ook wel doen. Op de smalle baan naast het legerkamp is het wel opletten voor tegenliggers, maar de snelheid blijft rond de 40km/u. Soms moeten er eens ene wat ingetoomd worden, maar globaal genomen wordt goed rondgedraaid. Bart VDB zet zich achteraan en zal daar consequent blijven tot we terug in Reet zijn.

Gert, Eddy, Luc P, en Ken zijn de grotere motoren van vandaag. Zijn hebben geen moeite met snelheden die wat meer boven de 40km/u liggen. We proberen wel met meer spurters rond te draaien. Maar bij mezelf, Filip, Dieter, Luc VH, Marc en Koen P mag het wat rustiger. Bij momenten vallen we ook wat uiteen in 1B en 1A.

Onderweg komen we veel bomen tegen die in bloei staan. Niet dat de Kempen er bekend voor staan, maar bij ons vind je ze niet zoveel. Naast de mooie bloemen zijn ze ook bekend voor hun taaie en harde soort.boom.jpg

En dat waren net de eigenschappen die vandaag nodig waren om te kunnen volgen. Taai genoeg zijn om niet af te haken en hard genoeg kunnen fietsen!

In de finale probeerde Dieter om het Eddy nog lastig die maken, maar zijn snelle benen lieten hem niet in de steek, hij won. Luc Vanheusden kon mij er nog afschudden voor de streep. Zelf kon ik nog wat voor Filip blijven. Gert had zich gespaard om ons aan te moedigen in de finale.

Getallen van vandaag: afstand: 119 km en gemiddelde 36,9 km/u

Merci en tot de volgende, Wim