verslag Overmere – 28mei2018 – 1e groep

beste,

hierbij verslag rit overmere groep I

vanochtend stralend weer en dus heel veel reetse spurters op het brooikensplein.

Na het klassieke scanmoment, wordt er klokslag 8h30 vertrokken richting overmere Donk.

De temperatuur gaat al dik boven de 20 °C dus het beloofd een zwoele dag te worden.  Echter de buienradarspecialist Dieter verwittigt dat we zeker regen gaan krijgen.  Inderdaad in de verte zien we reeds donkere wolken aan de hemel.  De eerste kilometers gaan heel vlot en al vlug zijn we voorbij de brug van Boom.  in Puurs een eerste lekke band van Eric .  Onze gastreporter Wim V gaat al vlug aan de slag voor een eerste reeks interviews.  Deze zijn exclusief te bekijken op de Whatsapp groep van de reetse spurters, zeker doen !

rond Buggenhout tweede lekke band, ter hoogte van een aspergeveld.  Reden voor onze reporter wim om terug een interview te doen met een plaatselijke boer over deze overheerlijke groente van de streek.

Rond Lebbeke wordt de klassieke sanitaire stop gehouden en daarna wordt er gesplitst.  

Groep I met 19 ! volgens mij een nieuw record.  De namen volgen via Wim V.

Er wordt direct een serieus tempo aangehouden.  Maar helaas gaan de hemelsluizen open dus gevaarlijk gladde wegen.  Centrum van Wieze nemen we dan ook heel behoedzaam de kassei-chicane.  Nu gaat het snel richting Overmere donk, maar ik vermoed dat er weinigen oog gehad hebben voor dit mooie meer.  

via Lokeren gaat het naar Waasmunster, waar ik door de omleiding een alternatief stukje heb gevonden dat ons over een prachtig stuk kasseien terug op het klassieke parcours brengt.  

In Elversele wordt een deel van de groep opgehouden door een tractor met aanhanger en daardoor verliezen we elkaar wat uit het oog.  Voorbij Tielrode nemen we dan nog een luske met een klein bergske.  Helaas vond de voorband van Fred dit geen goed idee.  Tijdens het herstellen een interview over vogels, heel interessant 🙂 !  

Daarna gaat het naar Temse, de brug over en zo via Bornem en Wintam terug naar Boom.

De finale ! het peloton wordt helemaal uit elkaar geranseld, enkel een 6-tal blijft over voor de sprint van de sterke beren.  Overwinnaar = Eddy !

de rest van de statistische gegevens volgt via onze reporter Wim V.

 

​vriendelijke groeten, 
 

Luc Puimège

A