Verslag Scherpenheuvel – 17jun2018 – 2e groep

20180617_101707

 

Hi Guys,

Met meewind hielden Wim en Dieter het tempo hoog tot aan de plaspauze voor Betekom (40km aan 33 gemiddeld). Walter en Mathieu (foto) kunnen er nog mee lachen. Daarna was het de ene helling na de andere tot in Scherpenheuvel. Een heel mooi stukje intervalparcours in het groen tussen Aarschot en Scherpenheuvel. Mijn favoriet stukje! In Scherpenheuvel namen we een groepsfoto. Heel de zondagnamiddag liggen fotoshoppen om dit goed te krijgen 🙂 Onder meer mijn helm die scheef zou staan, maar die staat gewoon evenredig met het afzien onderweg.

Naast de fotoshoot staken enkelen onder ons een Noveen kaars aan voor de Heilige Jambes (de Heilige voor goej benen). Met succes, want we reden wind tegen alsof we wind mee hadden. Iedereen deed zijn duit in het zakje al was het maar 300 meter. Ik kan de helft van de groep opnoemen die veel op kop reden, waaronder zeker ook de jonge gasten.

In de Doornlaarstraat werden we tegengehouden door een seingever die ons in de remmen deed gaan om Koning auto op het gemak van de parking te laten rijden. Gelukkig waren we nog ver van Reet want die man kreeg minder fraaie zaken naar zijn hoofd geslingerd, maar hield zijn bordje toch stokstijf opzij.

Na nog wat “doorpere” waren we weeral thuis. Sterke ploegentijdrit gereden.

115 km 32,6 km/u en dit voor een “berg”rit met 450 hoogtemeters (idem aan St-Ulriks-Kapelle). Ja Watte!

17°C bij aankomst (gelukkig niet te warm)

Cheers,

Peter (gids)

15 deelnemers:

foto voor de basiliek

# van links naar rechts
1 Devrieze Ruben
2 Geeraerts Christophe
3 Van der Auwera Erik
4 Kestens Tom
5 Van Barel Rudi
6 Baeten Tom
7 Beirinckx Frans
8 Verbruggen Dirk 2
9 Van Dijck Dirk
10 Adriaenssens Peter
11 Vinck Rudy
12 Luyten Dries
13 Proost Richard
14 De Vos Eric
15 Devrieze Erwin