verslag Emmadorp – 29jul2018 – 2e groep

Beste Spurters,

Volle bak reed de 1e groep vanaf het begin aan kop, geen tijd voor een inleiding in dit verslag.

Voor Temse tuurde ik naar wat overvliegende ganzen en reed mijn achterwiel plat in een putje (geen waarschuwing ook hiervoor). Luc P en Erik VDA fixte het probleem in no time waarvoor dank. In Temse zelf had ik dan weer een leegloper vooraan. Precies heel mijn seizoen de platte banden opgespaard voor vandaag. Over de expresweg reed Eric DV lek en dit gaf meteen de aanleiding tot splitsen. De 3e groep stak ons voorbij en als we ze terug aan lichten tegenkwamen was er een kruisbestuiving: Walter, Rudy en Frans sloten aan. Het moet wel even schrikken zijn geweest want fel wind mee ging het vaak boven de 40 km/u. We zagen ook plots de helft (?!) van groep 1 voor ons uitrijden.

Hoewel ik maar 2 wielen heb, reed ik voor Emmadorp een 3e keer lek. Mijn achterzak puilde uit van de lekke banden en lege bommekes.

De terugweg in de winderige polders was lastig. 1/3e zocht maximaal beschutting in de waaier, 1/3e ving de wind wat op, en 1/3e waren de sterkhouders vooraan. Deze laatste groep begon zelfs rond te draaien, incluis Frans B met wapperend achterwiel (sterk).

Af en toe moest gids Jürgen wat vragen om in te tomen om de groep bijeen te houden. vooral Erik H (met Pyreneeën-vorm) die op tijd thuis moest zijn en op den dijk 50 meter voor de groep reed.

Bij 25°C kwamen we aan in Tomorrowland – met een leeglopende band van Jürgen…

115 km aan 33,2 km/u

groetjes

Peter