verslag Westmeerbeek – 16sep2018 – 2e groep

2018-09-16 Westmeerbeek (1)

Hallo Spurters,

De kaap van de 100 leden gepasseerd, dus veel volk op het plein voor deze rit bij perfect fietsweer (22°C, geen wind, zon).

Fred had 5 tassen koffie gedronken schat ik en om 1 na 9 gaf hij aan dat hij wortel begon te schieten. Ook het tempo (34 km/u) vond hij al snel ondermaats en langst de vaart rond Lier trok hij dit op tot 39 km/u. Gids Jürgen reed naast hem en had er ook wel zin in. Willy probeerde toch nog snel even te sippen van zijn drinkenbus, maar liet deze ontglippen. Signaal voor besprokene om een demarrage te plaatsen (foto onder).

2018-09-16 Westmeerbeek (3)

Let op de details van onderstaande foto: Fred en Jürgen rijden op kop met achter hen een “gat” – Jürgen wijst met de vinger naar Fred 🙂

2018-09-16 Westmeerbeek (11)

Na de pisstop – waar in deze rit groep 1 onmiddellijk aan hun lus begint – was het tempo tot aan de finale wel redelijk normaal (34-35 km/u). Jürgen reed zowat de hele rit op kop (contract voor 1e groep zal eerstdaags ondertekend worden).  Ook jonge kerel Niels en Tom zaten vaak voorin. In Booischot stoof de 1e groep ons over het fietspad voorbij. Fred en Robby glipten mee. Uw reporter pikte 1km aan om uit betrouwbare bron te kunnen meegeven dat het snel ging. In Walem was het rommelmarkt en daar reden we met een andere wielerploeg zachtjes doorheen… met toch veel commentaar… In de finale bleef na de passage over brug nog een derde van de groep over. Tom B nam het vlakke gedeelte voor zijn rekening tot aan de Hollebeek. Kort na het rond punt trok Jürgen nog eens door. Spurt: 1) Thomas B 2) Tom VD 3) Jürgen.

Super ritje !

Uitslag:

101 km aan 33,3 km/u

24 man reden mee:

Jurgen, Fred, Jeroen A, Niels P, Rudy T, Erwin D, Thomas B, Willy, Rudy R, Mathieu, Koen L, Rudy VB, Erik D, Tom, Dries, Christoph G, Herbert, Tom VD, Bart VD, Mo B, Robby T, Jan B, Rik, Peter A

Grtjs en tot volgende week

Peter