verslag Lokeren – 3jun2018 – 1e groep

Beter laat dan nooit…

Een verslag dat nu pas via de Post is binnengekomen…

kort verslagje van rit ‘Lokeren’

vertrek om 8h15 met een massa reetse spurters met I en II samen tot in Hamme Zogge (woonplaats Greg Van Havermaet) aan een rustig voor iedereen haalbaar tempo.  Na de pitstop gaan we met groep I alleen op pad.  20 deelnemers !

het tempo gaat met een ruk omhoog.  Even moet ik een aantal heethoofden een beetje intomen om de boel proberen samen te houden.  Maar al snel komen we tot een goed tempo dat steeds boven de 40 km/h ligt.  De ketting (of toch een deel ervan) draait steeds goed rond.  Er is een lichte tegenwind en dit maakt het af en toe toch behoorlijk zwaar.  Zoals bekend is deze rit bijna altijd rechtdoor en af en toe eens rechtsaf.  Dus voorbij Destelbergen moeten we rechtsaf richting Oostakker.  Daar keren we en hebben we van dan af ook de wind in ’t gat.  Dat maakt dat één de snelheid nog wat hoger gaat, meestal boven de 45 EN dat nu bijna alle deelnemers mee ronddraaien.  Voorbij Eksaerde gaat het tempo nog iets hoger, boven de 47 !

Via Waasmunster heide gaat het richting Tielrode en dan naar Temse. We nemen niet de klassieke dijk (te druk wegens mooie weer) maar via Wintam. De finale is een massaspurt maar voor de uitslag verwijs ik naar de officiële kanalen.

Ik heb  bewust geen namen genoemd in het verslag omdat iedereen een dikke proficiat verdient voor het goede teamwerk !
Ik wacht met ongeduld op de juiste statistieken (*) : afstand, gemiddelde, pieksnelheid , …

tot volgende

Luc P

(*) Tot op heden geen Post ontvangen 🙂