Scherpenheuvel – Groep 3

Zondagochtend 08u15, een (groot) handvol Reetse Spurters staat klaar voor de rit richting Scherpenheuvel. De vraag gaat rond of de kleinere opkomst ligt aan de start van de vakantie of aan de eventueel voorspelde regenbuien. Er is geen eenduidig antwoord, maar aan diegene die niet ‘durfde’ vanwege het weer: we zijn niet van suiker hé. 😜 

Genoeg getaffeld, Willy roept de troepen tot orde en stelt voor om in 1 groep te vertrekken. Een paar seconden later rollen we van het Brooikensplein.

De eerste 20km worden gezamenlijk gereden door groep 1, 2 en 3 met Willy en Jurgen op kop, ze zorgen voor een aangename rijsnelheid van 30-31km/h. Vanop de 1ste rij ben ik samen met Tom B. getuige van een ongekend talent van Jurgen. Die kan namelijk een gehele banaan in 1 keer in zijn mond steken, sneller dan zijn eigen top-sprintsnelheid. 🍌

Lijkt me perfect entertainment voor op de volgend teerfeesten: wie durft Jurgen uitdagen? Wedstrijdje om ter snelst 1 banaan eten.

Terug naar de rit. In Putte wordt er gesplitst. Groep 1 en 2 trekken het tempo op, de 9 spurters van groep 3 rijden aan hetzelfde tempo verder. Rond Aarschot besluit Julien terug te draaien. Willy gidst de rest van de groep perfect door de hellingen-zone naar de basiliek.

Aan de basiliek komen we groep 1 en 2 terug tegen. Top-gids Willy regelt voor elke spurter van groep 3 een kaartje op de sneltrein van 1&2 van Scherpenheuvel naar Aarschot over de N10. En of het vooruit ging: Inge van der Heijden moet op strava wijken voor de dames van RS3. Griet, de QOM is van ons hé 🙌

👋 Dag Inge.

In Aarschot splitsen de groepen terug. Op dat moment is Tom VD klaar met zijn warming-up. Op de heenweg nog ‘slechte benen’, op de terugweg alles op kop. Sterk! Vlekkeloos rijden we aan een rijsnelheid van 32km/h over Baal, Putte en Sint-Katelijne-Waver terug naar huis.

🐵 🐵


🏁  107km
💨 29,9 km/h
⛰️ 395hm

Aanwezigen groep 3: Willy C (gids), Julien, Tom VD, Frans B, Ludo T, Griet, Karlien, Rudy R, Jos, Karel


Verslag geschreven door Karlien