Averbode – Groep 3

2021,- het jaar van corona waar we met zijn allen tegen vechten om onze vrijheid te herwinnen.- een kwakkelende zomer waar geen constante lijn in te krijgen is maar we zelf niet veel in de pap te brokken hebbenGelukkig kunnen we er nog met de fiets op uit trekken, weer of geen weer.

Vandaag staat Averbode op het programma, Frans B heeft samen, met Geert P, de rit keurig voorbereid. Ondanks voorspellingen en aanwezige wind tekenen 15 RS (M/V) present in G3:

 • Frans B =gids
 • Frans D
 • Nancy
 • Dirk (van Nancy)
 • Geert P
 • Karel
 • Ludo en Griet T
 • Joos
 • Jos,
 • Julien
 • Vik
 • Rudy R
 • Raf P
 • Willy C.

Al van de beginfase nemen Frans B en Geert P het voortouw, met de wind in de zeilen.Zo kunnen we 1 en 2 nog bijbenen , zij staan in Waarloos aan de lichten. Clever als we zijn laten we hen voorrijden en houden ons eigen, redelijk hoog, tempo aan. In Duffel de dijk op en afslag naar Berlaar waar we kennis maken met een volledig nieuw afgewerkt wegdek, knap en zeer vlot berijdbaar. De werken hebben dan ook lang genoeg geduurd. Goeie banen zullen we vandaag veelvuldig mogen gebruiken dankzij de uitgekiende foliekes van Frans.

We passeren de majestueuze abdij van Tongerlo en zetten koers naar de abdij van Averbode. Kunnen we de rit mogelijk anders benoemen:  “de 2 abdijen”!! Met Averbode in zicht worden we voorbij gereden door G1 en 2. Ludo kan zich even niet inhouden en sluit daarbij aan tot aan de lekdreef. Er is geen ijskar te ontwaren dus geen oponthoud en doorstomen via Herselt, Booischot, Heist O/D Berg, Duffel naar Reet.

Mede de goede banen, vrij lange stukken en stevige koptrekkers in alfabetische volgorde: Frans B, Geert P, Karel, Ludo T, Rudy R (stikkapot na zijn beurt), Raf P en Willy C gaat het, ondanks de felle tegenwind, met de volledige groep naar Reet waar we om 12:05 uur toekomen met 105 km op de teller. Gemiddelde 29,1 km/uur. Allemaal supers.

 

Cycling Humour