Geraardsbergen

Eindelijk…na een onderbreking van bijna 2 jaar, dank u corona, organiseren we terug een dagtrip. Weg werd vooraf verkend en volgwagen besteld. Verkenning en aanpassing van het parcours komt op het conto van Eric Haegemans. Volgwagen wordt door Eric Vanderauwera opgehaald bij onze sponsors autopartners. Na de rit zal hij door dezelfde RS worden teruggebracht.

En dan is het zover. Vanaf 8 uur is het verzamelen op het Brooikensplein. Het is gissen naar de reden maar met mondjesmaat komen er uiteindelijk 17 spurters opdagen. 3 geven te kennen dat ze slecht een deel zullen meerijden. Dus blijven er 14 RS present.

De volgwagen is in goede handen bij de Fik. Gezien opkomst wordt bij aanvang beslist om in één groep te rijden. Eric H zal ons voortreffelijk gidsen. Langs glooiende wegen en een beetje miezer gaat het vlotjes. Bart Van Dessel, Eric Haegemans, Mathieu en Eddy Degres nemen het leeuwenaandeel van het (tegen de wind in) kopwerk voor hun rekening.
Aan het rondpunt van de eindbestemming zal Mathieu samen met Frans B, Frans D, Rudy R, Karlien, Willy C en Jos de muur rechts laten liggen. Hetzelfde voor de bosberg maar de beklimming van Zandbergen moeten ze wel verteren.
De overige: Eric H, Eric VDA, Eric M, Bart VD, Wim H, Ludo T  houden iets meer van natte kasseien en zien niet op een helling meer of minder.

Eddy waren we onderweg even kwijtgespeeld. We zien hem terug op de Bosberg waar El Faro gesloten blijkt. Te Koop voor 1.400.000 € kandidaten?? Gelukkig had onze gids een reuze alternatief in Liedekerke. Café Daatmet, Houtmarktstraat 146 is een aanrader. Om 13 u kunnen we, voorzien van de nodige energie, terug op pad voor de resterende 52 km. Weer langs onbekende en rustige wegen, jammer dat de regen de wegen wel kent. Zo moeten we in den beginnen een nat wegdek toestaan. Dit zal echter overgaan in echte echte regen en tot overmaat heeft Rudy nog een lekke band in een echt landbouwgebied voorbij Merchtem.
Snelle herstelling (dank u Eric VDA) en met de wind van achter verder naar Reet waar we om 15 uur toekomen. Nog vlug op de foto voor diverse krant(en) waarna het Gildenhuis ons trakteert op friet met curryworst. Dank Lieve en peter. Nog wat napraten en dan naar huis droge kledij aantrekken.
t Was super

🏁  145km
💨 28,3 km/h
⛰️ 719hm


Ludo T.