Veltem-Beisem / Groep 3

Bij aanvang van de rit is het maar vijftien graden. Maar er werd mooi weer voorspeld. Dus iedereen is in korte broek en de meesten ook met korte mouwen gekomen. Na de scanning van Raf zijn groep 1 en 2 al voor ons weg. We zien ze nog even voorbijflitsen aan de brug van de E19. Nadien zullen we ze niet meer terugzien.

We vertrekken richting Walem en Katelijne voor een ritje richting Veltem-Beisem. Dat we richting Leuven rijden laat ons vermoeden dat we heuvels gaan beklimmen. Achteraf blijkt dit allemaal wel mee te vallen als we voor de echte heuvelzone terugkeren.

Willy en Geert zetten zich op kop en houden de snelheid heel de tijd goed rond de 30km/u. Gelukkig, want bij de start in de Rumstsestraat moet ik samen met Julien al een gaatje dichtrijden. Aangezien ik er al een tijdje uitgelegen heb moet ik nog wat warm draaien. Gelukkig gaat het nadien beter. We zijn met 18 waaronder drie dames: Nancy, Griet en Karlien. En die is in form want, pas een triatlon achter de rug.

Voorbij Rijmenam wordt er even halt gehouden voor een sanitaire stop. Hier en daar zie ik enkele Spurt(st)ers al wat krachtvoeder binnenwerken. Zelf heb ik zo direct niks bij. Mijn krachtvoeder zit goed verpakt aan de voorkant van mijn buik.

Ludo is gids van dienst en wordt af en toe bijgestaan door goede raad van Vic. Maar wie Vic kent weet ook dat die nergens verloren rijdt. In Erps-Kwerps vertelt hij me over de twee kerken die op enkele honderden meters van elkaar staan. In al die jaren dat we daar voorbij rijden (of vliegen) had ik er nog nooit op gelet. Gedurende de ganse rit heb ik enkele aangename gesprekken gehad. Het blijft een aangename als je groep 1 gewend bent. De rit verloopt verder vlot door Kampenhout om via de Leuvense vaart verder richting Mechelen te rijden. Op de dijken is het wel wat drukker met de zon die zich blijkbaar voor de eerste keer deze zomer eens voor wat langer gaat tonen. In Heffen zitten we al rond de 22 graden. Dan gaat het nog richting Boom om dan de finale aan te vatten.

Vanaf het rond punt in Rumst gaat de snelheid lichtjes omhoog en vallen er al enkele gaten. Vooraan trekt Willy stevig door waardoor er nog een vijftal overblijft als we bovenkomen. Uiteindelijk is het Karlien die nog het meeste uit de benen kan schudden en iedereen voor blijft*. Goed gereden!

Tot volgende keer, Wim


🏁  82,2km
💨 29,2 km/h
⛰️ 200hm

* Carl was als eerste boven op de Hollebeek, maar besloot braaf verder te rijden op het fietspad en mistte zo de spurt naar het kerkhof.