Zwalm / Daguitstap / Groep 3

Eindelijk nog is een daguitstap. Op zondag 21/8 is onze bestemming de Zwalmstreek. Prachtige streek met zijn vergezichten, heuvels en dalen. Verzamelen op het Brooikensplain om 8:15 uur.

Er komen 33 RS (netjes op te delen in 3 groepen) opdagen waarvan enkele vroegtijdig huiswaarts keren om diverse redenen. Onze volgwagen wordt bestuurd door voorzitter Julien die zich als geen ander kwijt aan zijn taak en ons steeds terug vindt wanneer hij voor een omlegging, enkelrichtingstraat etc…komt. 

In één groep gaan we baan op tot de brug in Boom. Bij de splitsing heel even paniek. De halve groep 3 rijdt links terwijl de andere helft rechts  verkiest. Korte discussie en rechts wordt de juiste richting. Onder leiding van gids Vik, met hoofd GPS rijden we porbleemloos naar de Zwalm, met onderweg af en toe een hobbeling parcour.  

Voorbij Merchtem beginnen we aan de heuvelzone. Heel veel hellingen zonder naam maar prachtig om te fietsen. Aan de Beredries wordt het menens maar G3kent zijn grenzen en iedereen neemt deze puist met gemak.Verder richting Geraardsbergen waar muur en bosberg erbij liggen als hapklare brokken. Boven (na km 98) is het tijd om aan de innerlijke mens te denken. We vinden plaats op de zomerbar.

Na enige tijd zien we G2  en 1 quasi gelijktijdig boven kruipen. Nog even een gezamelijk babbel, en verkleedpartij kunnen wij verder aan onze tocht.

Vik leidt ons via het prachtige pajottenland, en laat geruisloos de vele hellingen links en recht liggen zodat er een stevig tempo kan worden aangehouden.Na 163 km, 1100  HM ern 26,2 km/u,  komen we aan in het gildenhuis na een echt wel reuze rit, leuke sfeer in de groep. TOP!

Dank aan: Vik, Ludo T, Eric VDA, Frans B en D, Dirk G, Geert P, Willy C, Karel, Rudy R en gastrenner Stefaan Van Daele  Jullie waren geweldig  


Ludo – verslaggever van dienst

Zwalm – 21/08/2022
🏁  163,5km
💨 26 km/h
⛰️ 1090hm