Scherpenheuvel / Groep 3

Na wat babbelen en scannen door Ludo, Raf kon er niet bij zijn, vertrokken we met 15 groep 3 spurters voor onze rit naar Scherpenheuvel. Omdat we juist met 15 waren konden we op de baan rijden wat het een stuk aangenamer en veiliger maakte. Ja onze fietspaden in Vlaanderen zijn niet altijd aangepast aan het groeiende fietsgebeuren. Er werd op een keurige manier gefietst met de afgesproken snelheid van ongeveer 30 km/uur.

Na ongeveer 30 km werd er in Begijnendijk een korte plaspauze ingelast en werd snel een gelleke of een reepje verorberd. Stilaan kwamen de eerste hellinkjes in zicht. Na een omleiding van 50 meter via een doorgang tussen enkele huizen was het zover. Iedereen op eigen tempo naar boven en op de top terug verzamelen. Dan via Aarschot en Rillaar in gestrekte draf naar Scherpenheuvel. Enkelen offerden een kaarsje en daarna een leuke foto van onze groep.

Dan met toch wel wat tegenwind de terugweg aangevat. Erwin heeft bijna de terugweg op kop gereden, enkel in Walen kwam hij 500 meter van de kop, een straffe prestatie. Er was nog een omleiding een beetje voor Putte-Peulis. Deze omleiding was leuk rijden op een kleine binnenweg en is misschien in de toekomst beter dan via de grote baan. Door de sterke mannen en vrouw werd er ook voldoende gewisseld om samen met Erwin de kop te trekken. Zo blijft samen rijden voor iedereen een haalbare kaart. In de finale zijn we dan ook samen naar Reet gereden.

Aankomst omstreeks 12.25 uur. Het was een strakke rit van 107 km in een gemiddelde van 28,1 km/uur.Moe maar voldaan naar huis of wat dan ook.Allez op naar de volgende rit.


Willy – gids van dienst

Neerijse – 22/05/2022
🏁  107km
💨 28,1 km/h
⛰️ 362hm