Hekelgem / Groep 3

Bij de start was het bewolkt. Walter Schelstraete kwam met een “kraak” nieuwe fiets aangereden en die werd door de aanwezigen grondig geinspecteerd. Door deze vertraging kon Dieter met de groep mee starten. In Boom begon het lichtjes te miezeren, we fietsten in één groep, in Peizegem werd er even gepauzeerd. Frans Dom was ondertussen naar huis gereden want er was regen op komst. Er werd beslist om samen te blijven tot aan de heuvelzone; na 45 km in Moorsel werd er gesplitst.

Vanaf Hekelgem kregen we enkele kuitenbijters en ook lichte regen. In Kobbegem had Jos Michiels remproblemen, na elke afdaling moesten we wachten, hetgeen we van hem niet gewoon zijn. Jos was lichtjes in paniek en in Wolvertem vroeg hij om te stoppen om de remkabels (en versleten remblokjes) aan te spannen, op dit moment had Jos had nul komma nul remmen! In Londerzeel werden we even opgehouden door de brouwerij-marathon, zonder ongelukken maar kletsnat en tevreden kwamen wij na 100 km in Reet aan.


Julien

Hekelgem – 07/05/2023