Sint-Amands / Groep 1

Net zoals vorige week zonnig en fris bij de start. Vandaag zal Ludo Lefever ons gidsen richting klein-Brabant. Gisteren heeft hij een trainingsritje gedaan van bijna 222km. Jaja, u leest het goed. De Ludo is ne krak. De verslaggever zelf was een beetje in de war. Op de website had ik niet goed naar de rit en de datum gekeken, dus stond ik klaar om de rit richting Bevel te gidsen, maar dat blijkt voor volgende week te zijn…

Groep 1 en 2 vertrekt en samen rijden we met 38 mensen richting Boom. In de Molenstraat komen we Ken tegen, die van bij hem thuis al serieus heeft moeten stoempen om op tijd te geraken. Hij woont in Mariekerke en aangezien de wind uit het noordoosten komt vanochtend heeft hij dus al een goeie 20km windop gereden!

De Gansbroekstraat in Ruisbroek is de eerste kasseistrook, maar daar kunnen we gelukkig nog op het fietspad rijden. Wat verder in Hingene volgt de strook van de Notelaardreef (1,4km) tot aan de kerk van Hingene. In Bornem naast de oude Schelde wordt er gestopt om te draineren. Groep één wordt naar voren gestuurd en vertrekt richting Weert en Branst. De eerste kilometers zijn bochtig waardoor we nog wat op een lint moeten rijden. Maar vanaf Sint-Amands volgen rechtere wegen waardoor ronddraaien een optie wordt. Op dat moment is het nog vooral windaf. Onze gids mist enkele malen bijna een bocht en dat verwondert ons toch wel voor zo’n ervaren mountainbiker. Het gidsen zelf doet hij echter prachtig. Een enkele keer krijgt Filip iets te laat te horen dat we rechts afslaan, maar verder geen klachten. Voorbij Buggenhout krijgen we de wind meer in het nadeel, maar meestal kunnen we toch blijven ronddraaien tegen 38km/u. In Tisselt blijkt de batterij van Jürgen zijn derailleur niet meer te werken waarna hij besluit om op eigen tempo naar huis te rijden. Of waren het de benen?

Net zoals vorige week vermijden we Terhagen door in de Bosstraat onze finale te rijden. Aangezien ik zelf niet meer mee kon heb ik de winnaar niet gezien. Maar degenen die nog goed zaten legden er stevig de pees op. Werner, Bart, Luc, Luc, Filip en Ludo maakten er nog een stevig einde van. Dieter was in Klein-Willebroek al afgehaakt toen we Herbert tegenkwamen. Het weekje skiën en de terugreis zaten nog in zijn benen. Weeral een prachtige rit met een goede gids en een topteam. De snelheid stijgt stilaan en dat bewijst dat groep 1 terug aan het komen is. Hartelijk dank aan Ludo en de rest van de groep!


Wim

Sint-Amands – 03/03/2022 ☀️ ❄️
🏁  78,5km
💨 34,1 km/h
🚴 11 spurters