Sint-Amands / Groep 3

Vandaag rit 2  van het seizoen. Het weer is alweer veelbelovend: 1° C en een schuchtere zon achter te wolken. Heel wat spurters verzamelen op het Brooikensplein, na scanning kan onze groep met 20 M/V de baan op. Algauw zien we Erwin en Bjorn aan de leiding. Omwille van de koude zal Julien in Eikevliet de groep verlaten en rustig terugkeren.

In een goed onderhouden tempo gaat dat zo blijven tot Tisselt, waar Ruben en Christophe G overnemen. Voorbij Bornem eerste lekke band van het seizoen. Rudy T met zijn (bijna) nieuwe Pinarello is de gelukkige. Onder toeziend oog van de buurman (die de kapotte binnenband kado krijgt) wordt er hersteld.

Gids Raf P leidt ons bijzonder knap richting knap waar we voorbij St-Amands even van de route afwijken om een plas te plegen. De velden moesten toch nog worden geploegd en de extra mest werd gratis geleverd. Stilaan draaien we en de wind zullen we vanaf Opdorp op kop hebben. In de groep valt dat allemaal wel mee.Zonder noemenswaardige hindernissen rijden we vlot door.

Joos (in Blaasveld) en Robby (in Tisselt) gaan het wel beetje lastig krijgen maar mits wat extra training komt dit zeker goed. Franske D rijdt in Willebroek, heeft vandaag zijn verjaardagfeest gepland (°3 maart 1955) met konijn van eigen kweek, richting huis. De brug staat wel rechtop !!! Hopelijk is het konijn niet koud.
Nog even tot Reet waar we om 12:10 uur aankomen na 68 km aan 28,2 km/u

We wanen onszelf wereldkampioen en worden dan thuis nog vergast op pannenkoek met warme chocomelk mmmm!


De Ludo

Sint-Amands – 06/03/2022 ☀️ ❄️
🏁  67,7km
💨 28,3 km/h
⛰️ 124hm