Haasdonk / Groep 3

Als ik opsta ben ik super zenuwachtig: mijn eerste rit als gids.
Een klein uur voor de start: sneeuw! Net als een hele hoop andere spurters begin ik te twijfelen.
De buienradar geeft droog weer aan vanaf 9u dus ik gun het weer het voordeel van de twijfel.

Aangekomen op het plein vertellen enkele leden trots dat ze erin geslaagd zijn de GPx van de website te halen. Helaas voor hen is de route voor groep 3 volledig vernieuwd (met dank aan Frans D) dus mogen ze hun koers meteen wissen.Stipt om 9u30 vertrekken 12 moedige leden richting Haasdonk: Joske, Alain VDH, Jan G, Joos, Dirk V, Dirk VD, Marijn, Dennie, Tom K, Peter S, Raf L en ik.
Aan de brug in Boom komen we Frans D. tegen die wat later vertrokken was owv de sneeuw en wist dat we daar zouden passeren.Ik haal opgelucht adem want mocht ik ergens de mist in gaan, dan kan Frans ingrijpen.

We rijden vlotjes via de dijk richting Temse. De voorste gelederen doen het prima en houden zich netjes aan de maximum snelheid.”Voorbij het hert naar rechts”. Meteen een goeie plek voor plaspauze.Op het jaagpad richting Kruibeke merken we op dat Dirk VD een leegloper heeft maar die wil blijven rijden tot op de velg. Het zal dus pas op de brug van Temse zijn dat die band vervangen wordt. Aangekomen in Reet zijn we allen blij dat we op onze fiets gesprongen zijn, het was een mooie rit. Of zoals Joos schreef: “geweldige rit. Staat ook op mijn lijstje voor een recreatieve dagrit.”

66km, 27,7gemiddeld
Bedankt mannen!


Griet

Haasdonk – 20/03/2022
🏁  66km
💨 27,7 km/h
⛰️ -hm